Η Αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει πλέον τη Χρυσή Αυγή «Κόβονται» οι αστυνομικοί συνοδοί για την προστασία των βουλευτών του κόμματος


 

Image

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανατέθηκε από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Νίκο Παπαγιαννόπουλο, η διερεύνηση των υποθέσεων που φέρονται να συνδέονται με τη δραστηριότητα μελών και οπαδών της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αποφάσισε τη διακοπή της διάθεσης αστυνομικών συνοδών για την προστασία βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μετά από εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση αυτή ισχύει μέχρις ότου αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί των στοιχείων που της απεστάλησαν χθες από τον κ. Δένδια σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών-υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίες “φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στην άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας”.

Κατόπιν της απόφασης αυτής, συνεχίζει η ανακοίνωση, κατά περίπτωση μέτρα για την ασφάλεια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής (κατά τις μετακινήσεις τους και κατά την παρουσία τους σε συγκεκριμένο χώρο) θα μπορεί να λαμβάνει η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, εφόσον της υποβληθεί αίτημα.

“Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη απόφαση ελήφθη και στις 18/9/2012, με εξαίρεση τότε του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, αλλά λόγω ειδικών συνθηκών ασφαλείας διατέθηκαν εκ νέου σε ορισμένους βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος αστυνομικοί συνοδοί, ύστερα από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Κινδύνου. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, κρίθηκε επιπλέον ότι μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί της αναφοράς του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η διάθεση συγκεκριμένων αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές του κόμματος “Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή” είναι ασύμβατη, θεσμικά και νομικά, με τα καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας και τα αγαθά της προστασίας της έννομης τάξης και του κοινοβουλευτικού”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s