Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή – Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός


Σε εξέλιξη επιχείρηση σύλληψης 38 στελεχών – Καταζητούνται οι βουλευτές Παππάς και Μίχος – Συνελήφθη και ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γ. Πατέλης – Σύλληψη αστυνομικού της ΔΙΑΣ – Οπλα σε σπίτι συλληφθέντος βουλευτή – Συνεχής ενημέρωση
12:30 Βουλευτές της Χρυσής Αυγής βρίσκονται στη ΓΑΔΑ για συμπαράσταση στους συλληφθέντες ομοϊδεάτες τους, οι Γ. Γερμενής (Καιάδας), Αρτ. Ματθαιόπουλος, Κ. Ηλιόπουλος, Κ. Αρβανίτης και Π. Κούζηλος.

12:25 Συννελήφθη ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή

12:15 Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega εντοπίστηκαν όπλα στο σπίτι ενός από τους 4 συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής

12:10 Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες το πόρισμα εννέα σελίδων, στο οποίο γίνεται αναδρομή στην πορεία της εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελείτο από μέλη της Χρυσής Αυγής το παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτυχία Κουτζαμάνη ο ανεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης.

12:05 Στο Μαξίμου για να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη Αθανασίου και Δένδιας

12:01 Η ΕΛΑΣ επίσημα δίνει 4 συλλήψεις βουλευτών και 12 στελεχών της Χρυσής Αυγής

11:55 Συνεδριάζουν εκτάκτως οι πολιτικές γραμματείες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ

11:54 Καταζητείται ο Χρήστος Παππάς που εκτελεί χρέη υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής ο οποίος δήλωσε στον REALFM: «Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Δεν είδα κανένα. Η κατοχική κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφανείς παράνομες διώξεις εναντίον βουλευτών και με αυτά που κάνει θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσει ενώπιον του λαού. Η κυβέρνηση αυτή συνιστά μια εγκληματική οργάνωση που σε συνεργασία με την τρόικα καταστρέφει την πατρίδα. Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα στο χάος και τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτό δε θα γίνει».

11:50 100 περίπου οπαδοί της Χρυσής Αυγής απέναντι από το κτίριο της ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

11:40 Η ΕΛΑΣ επίσημα δίνει 4 συλλήψεις βουλευτών και 10 στελεχών της Χρυσής Αυγής

Οι πρωινές συλλήψεις

Συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης. Ο Ηλίας Παναγιώταρος προσήλθε στη ΓΑΔΑ και συνελήφθη, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο Γιάννης Λαγός. Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί από τον Άρειο Πάγο και για τους βουλευτές Νίκο Μίχο και Χρήστο Παππά. Επίσης συνελήφθη και ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, του οποίου έχουν καταγραφεί επτά επίμαχες συνομιλίες με τον Γ. Ρουπακιά, που έχει ομολογήσει ότι μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά έχουν εκδοθεί 38 εντάλματα σύλληψης βουλευτών και μελών της ΧΑ, από τα οποία έχουν εκτελεστεί τα δέκα. Αναζητούνται άλλα 28 μέλη. Στη ΓΑΔΑ εμφανίστηκαν και οι βουλευτής Γιώργος Γερμενής και Αρτέρμιος Ματθαιόπουλος αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψής τους.

Η ΕΛΑΣ επίσημα στις 11:40 του Σαββάτου έδινε 4 συλλήψεις βουλευτών και 10 στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Καταζητούνται δύο αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. Αφορούν πέντε υποθέσεις περίεργων θανάτων αλλοδαπών και μία καταγγελία για θάνατο αλλοδαπού στη φυλακή αφού είχε μεταβεί στο αστυνομιικό τμήμα για να καταθέσει ρατσιστική επίθεση και τελικά καταγγέλλεται ότι υπέστη βασανιστήρια από αστυνομικούς.

Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης βρίσκονται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής στη ΓΑΔΑ και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με βάση το άρθρο 187 παρ. 1 του Ποινικού Κώδικα. Οι συλλήψεις έγιναν με εντολή αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά τη μελέτη του πορίσματος του αντεισαγγελέα κ. Χ. Βουρλιώτη, στο οποίο διερευνάται και η κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, και δεν ανατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. Ο Μιχαλολιάκος περιγράφεται ως αρχηγός και σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Όλοι ενδέχεται να οδηγηθούν κατ’ αρχήν ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρίου Πάγου κ. Βουρλιώτη και εν συνεχεία να παραπεμφθούν σε τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου. Και αυτό διότι, όπως εκτιμήθηκε, η παραπομπή σε ειδικό εφέτη απαιτεί σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών και θα χαθεί χρόνος.

Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή και γι’ αυτό υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών χωρίς άρση της ασυλίας τους και μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει και την ευθύνη για τις έρευνες.

Αντίδραση της Χρυσής Αυγής

Περίπου 100 χρυσαυγίτες έχουν συγκεντρωθεί απέναντι από το κτίριο της ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής. Χωρίς να κάνει δηλώσεις βγήκε από τη ΓΑΔΑ ο αδελφός του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, δικηγόρος κ. Μιχαλόλιας.

Μέσω sms που έστειλε στους υποστηρικτές της η Χρυσή Αυγή καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες βουλευτές και τα στελέχη της που βρίσκονται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σε αυτό αναφέρεται: «Προσοχή! Έκτακτο! Καλείστε άπαντες να στηρίξετε τον ηθικό και δίκαιο αγώνα μας ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα! Άπαντες στα γραφεία μας στη λεωφόρο Μεσογείων».

Νωρίτερα στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής αναρτήθηκε η ανακοίνωση: «Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος συνελήφθη και τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις βουλευτές ενώ περίπου τριάντα στελέχη οδηγούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετά από εντάλματα που εκδόθηκαν για “εγκληματική οργάνωση”. Καλούνται όλοι οι Συναγωνιστές σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας απέναντι σε μια παράνομη και πρωτοφανή απόφαση».

Επίσης στελέχη του κόμματος μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (social media) καλούν σε συγκέντρωση έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Επιπλέον κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη ΓΑΔΑ, καλούν κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s