Οι υδάτινοι πόροι στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2013 Ταξίδι της Ολγας Κεφαλογιάννη στις ΗΠΑ, συναντήσεις για ιατρικό τουρισμό


Οι υδάτινοι πόροι στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2013 Ταξίδι της Ολγας Κεφαλογιάννη στις ΗΠΑ, συναντήσεις για ιατρικό τουρισμό

Στην ευθύνη και δέσμευση της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας για τη διαφύλαξη και την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων, επικεντρώνεται το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) κ. Ταλέμπ Ριφάι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2013 που γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου, με θέμα «Τουρισμός και Νερό: Προστατεύοντας το κοινό μας μέλλον». Ο κ. Ριφάι απευθύνει κάλεσμα σε «όσους εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού να συμμετέχουν στην καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και να συνεχίσουν να επινοούν πρωτοποριακές λύσεις για τη διασφάλιση του τουρισμού που συμβάλλει παγκοσμίως στη βιώσιμη πρόσβαση στους υδάτινους πόρους».

Αποτιμώντας τα «άκρως θετικά αποτελέσματα» του ελληνικού τομέα το 2013, με αφορμή τον εορτασμό, η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη επισημαίνει την ανάγκη «να εξελιχθεί» το «μοντέλο του μαζικού – παραθεριστικού τουρισμού» στη χώρα, με την ανάπτυξη θεματικών ενοτήτων.

Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ, η υπουργός αναχώρησε την Πέμπτη για τη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στο Concordia Summit και στην εκδήλωση του Hellenic Initiative, υπό την προεδρία του τ. προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ενώ θα έχει συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Οργανισμού και το Διοικητικό Συμβούλιο του United States Tour Operators Association (USTOA), καθώς και με ασφαλιστικές εταιρείες και επιλεγμένους ιατρούς της Νέας Υόρκης, με σκοπό την ενημέρωσή τους για το πλαίσιο του ιατρικού τουρισμού που διαμορφώνεται στην Ελλάδα.

Τις προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, σε δήλωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. «Με την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου και με ορίζοντα το 2021, η Ελλάδα μπορεί να φθάσει τα 24 εκατ. διεθνείς αφίξεις (έναντι 17,5 εκατ. το 2013), τα 18 -19 δισ. ευρώ ετήσια άμεσα έσοδα (έναντι 11,5 δισ. Ευρώ το 2013), τα 48 – 50 δισ. ευρώ συνολικά ετήσια έσοδα (έναντι 34 δισ. ευρώ το 2013), δηλαδή εννέα μονάδες επιπλέον από το σημερινό ΑΕΠ, αλλά και τις 1 εκατ. συνολικά θέσεις εργασίας. Τότε, η Ελλάδα μπορεί να κατατάσσεται στους δέκα κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως», υπογράμμισε. Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι «δεν φθάνει όμως να έχουμε το καλύτερο οικόπεδο του κόσμου και στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού μας. Πάνω από όλα απαιτείται ενότητα, δημοκρατία και αυστηρή εφαρμογή του νόμου από όλους».

Στο πνεύμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), απευθύνεται σε νέους σχολικής ηλικίας εξαγγέλλοντας πανελλήνιο διαγωνισμό με τίτλο «Δεκάλογος Τουριστικής Συνείδησης». «Στόχος μας είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και διαμόρφωση τουριστικής συνείδησης της νέας γενιάς, προκειμένου να συμβάλλει, μακροπρόθεσμα, στην ποιοτική και αειφόρο ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιώργος Τελώνης. Παράλληλα η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Τουρισμός & Νερό: Προστατεύοντας το Κοινό μας Μέλλον», στις 29 Σεπτεμβρίου 2013 στον Βόλο.

Την ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης μετά την «ανάσα» που δίνουν οι «καλές επιδόσεις» της φετινής χρονιάς οικονομία, τονίζει και η υπεύθυνη του τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ κυρία Αντζελα Γκερέκου, ενώ το ζήτημα της φορολογίας υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ) κ. Κωνσταντίνος Μπρεντάνος. Ο ίδιος σημειώνει ότι το 2013 ήταν «κυρίως μια χρονιά «ελπίδας» για τον ελληνικό τουρισμό, επισημαίνοντας «το υπέρμετρα αυξημένο κόστος λειτουργίας των ξενοδοχειακών καταλυμάτων».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s