Τρεις ελληνικές ταινίες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Στοκχόλμης Θα προβληθούν 170 ταινίες από 40 χώρες


To «Luton» του Μιχάλη Κωνσταντάτου, έκανε πρεμιέρα  τον Σεπτέμβρη στο  Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν και συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου BFI του Λονδίνου.

Τρεις ελληνικές ταινίες θα πάρουν μέρος στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης,  που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 17 Νοεμβρίου.

Στο διαγωνιστικό τμήμα συμμετέχουν οι ταινίες «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά και  «Luton» του Μιχάλη Κωνσταντάτου, ενώ στο τμήμα twilight zone η ταινία  «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελίνας Ψύκου.

«Miss Violence»

Η βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βενετίας «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά, η οποία  διαγωνίστηκε πρόσφατα στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Ρέικιαβικ, είναι η μία από τις δύο ελληνικές συμμετοχές ανάμεσα στις συνολικά είκοσι που συμπληρώνουν το διαγωνιστικό τμήμα.

Η ιστορία της ταινίας αποτελεί ένα σύγχρονο σχόλιο στη δομή και λειτουργία της οικογένειας. Το σενάριο της ταινίας ανήκει στους Αλέξανδρο Αβρανά και Κώστα Περούλη και η παραγωγή στις εταιρείες Faliro House Productions και Plays2place Productions, με παραγωγούς τους Βασίλη Χρυσανθόπουλο, Αλέξανδρο Αβρανά, executive producer τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Η ταινία θα προβληθεί και στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

 

«Luton»

Η δεύτερη ελληνική συμμετοχή, το  «Luton» του Μιχάλη Κωνσταντάτου, έκανε πρεμιέρα  τον Σεπτέμβρη στο  Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν και συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου BFI του Λονδίνου.

 

Πρωταγωνιστές είναι τρεις πολύ διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους και η καθημερινότητά τους. Μέσα στο πλαίσιο μιας συμβατικής ζωής που τους πιέζει όταν όλα γι’ αυτούς μοιάζουν ακίνητα και αναμενόμενα, τα τρία αυτά πρόσωπα βρίσκουν το δικό τους τρόπο διαφυγής. Η παραγωγή ανήκει  στη Ηorsefly Productions και είναι  σε συμπαραγωγή με τη Faliro House Productions, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την ΕΡΤ, την ARCTOS Broadcast Facilities, τη 2|35, την Endorphine Production, τους Κώστα Βαρυμποπιώτη και Γιάννη Φώτο.  

«Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά»

Ο Χρήστος Στέργιογλου πρωταγωνιστεί στην ταινία «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά». 

Στην κατηγορία twilight zone συμμετέχει «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελίνας Ψύκου. Η ταινία, σε παραγωγή Γιώργου Καρναβά, Guanaco και σε συμπαραγωγή με  ΕΡΤ Α.Ε., Stefi Α.Ε., 2/35 και Barranov studios, σχολιάζει την τρέχουσα κατάσταση της χώρας, έχοντας πρωταγωνιστή έναν τηλεοπτικό παρουσιαστή, ο οποίος αισθανόμενος  ότι η καριέρα του βρίσκεται σε κάμψη, επινοεί την απαγωγή του και τρυπώνει σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο πολυτελείας. Η ταινία – που θα προβληθεί και στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – συμπεριλαμβάνεται στην αρχική λίστα των ταινιών που προτείνονται για υποψηφιότητα για τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το έτος 2013.

Κατά τη διάρκεια των δώδεκα ημερών που διαρκεί το Φεστιβάλ της Στοκχόλμης  θα προβληθούν 170  ταινίες  από περισσότερες από 40 χώρες, ενώ το Φεστιβάλ διοργανώνει σεμινάρια, κατ’ ιδίαν συναντήσεις καθώς και προβολές έργων σε εξέλιξη.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s