Πόσο κάνει ένα παιδί στα κυκλώματα εμπορίας Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας είναι άλλο ένα κριτήριο της δυναμικής της στο ανήθικο «παζάρι»


Πόσο κάνει ένα παιδί στα κυκλώματα εμπορίας

Τα ποσοστά υπογονιμότητας της Ελλάδας την τοποθετούν στη 17η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κάνουν έναν από τους σημαντικούς πελάτες του κυκλώματος εμπορίας βρεφών.

Η γεωγραφική της θέση είναι άλλο ένα κριτήριο της δυναμικής της στο ανήθικο «παζάρι», καθώς η εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» αποκαλύπτει ότι οι Αρχές αναζητούν την αρχή της ιστορίας στη γειτονική μας Βουλγαρία.

Πράγματι, στη Βουλγαρία υπάρχουν κοντά στα 14 ορφανοτροφεία και πάνω από 80 οργανώσεις-φορείς-ιδρύματα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που έχουν -όχι πάντως στο 100% τους- επίσημη άδεια από το υπουργείο Δικαιοσύνης να μεσολαβούν σε διεθνείς υιοθεσίες.

Στη χώρα περισσότερα από 7.000 παιδιά έχουν εγκαταληφθεί και αναζητούν οικογένεια. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένας ζοφερός τιμοκατάλογος, που ορίζει τις τύχες τους. Ένα αγόρι στη «μαύρη» αγορά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κοστίζει γύρω στα 18.000 ευρώ και ένα κορίτσι πιάνει τα 12.000 με 15.000 ευρώ.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι ο τιμοκατάλογος ελάχιστα επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι τα χρήματα που τελικά καταλήγουν στη βιολογική μητέρα, στην περίπτωση που παρεμβάλλονται μεσάζοντες, δεν ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ.

Αξιόλογο «χωνευτήρι» εμπορεύματος είναι οι καταυλισμοί των Ρομά στη Βουλγαρία. Ελληνοβουλγαρικό κύκλωμα πώλησης βρεφών είχε αποκαλύψει με δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβετάν Τσβετάνοφ, το 2011 και από τότε οι Αρχές της χώρας γνώριζαν την ευκολία με την οποία εκδίδονται πλαστά πιστοποιητικά γέννησης και οι αντίστοιχες ληξιαρχικές πράξεις.

Γυναίκες βουλγαρικής καταγωγής μεταφέρονταν στην Ελλάδα για να γεννήσουν τα παιδιά τους σε ελληνικά μαιευτήρια.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s