500.000 ευρώ για την αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης Το συνολικό ποσό που απαιτείται ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια


 

Το γλυπτό που παριστάνει φτερωτή τη θεά Νίκη μετακινήθηκε τον Σεπτέμβριο σε γειτονική αίθουσα και η μαρμάρινη πλώρη πλοίου πάνω στην οποία είναι τοποθετημένο αποσυναρμολογήθηκε κομμάτι – κομμάτι.

Μέσα σε διάστημα δύο μηνών, το Μουσείο του Λούβρου κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνσή του.

Η εκστρατεία «Όλοι Μαικήνες», που ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου με σκοπό να συντηρηθεί το διάσημο άγαλμα, ένα από τα κοσμήματα του Μουσείου, έχει στόχο να συγκεντρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ από δωρεές ιδιωτών.

Το μισό εκατομμύριο από τους ιδιώτες συγκεντρώθηκε μέσα σε δύο μήνες, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Μέχρι σήμερα, 4.000 άνθρωποι έχουν προσφέρει από 5 έως 5.000 ευρώ ο καθένας. Το Λούβρο έχει καλέσει όλους τους φιλότεχνους να γίνουν «πρεσβευτές» της εκστρατείας αυτής στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μέχρι σήμερα 218 «πρεσβευτές» έχουν δημιουργήσει δικές τους σελίδες που καλούν τον κόσμο να προσφέρει χρήματα.

Ο προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια ευρώ

Το γλυπτό που παριστάνει φτερωτή τη θεά Νίκη μετακινήθηκε

τον Σεπτέμβριο σε γειτονική αίθουσα, η μαρμάρινη πλώρη πλοίου πάνω στην οποία είναι τοποθετημένο αποσυναρμολογήθηκε κομμάτι – κομμάτι, ενώ, ταυτόχρονα, το Λούβρο ξεκίνησε την αποκατάσταση της σκάλας

Νταρού που οδηγεί στο άγαλμα.

Η Νίκη της Σαμοθράκης θα επιστρέψει στη θέση της στα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου του 2014.
Η Νίκη της Σαμοθράκης θα επιστρέψει στη θέση της στα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου του 2014, ενώ η αποκατάσταση της σκάλας θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2015. Ο συνολικός προϋπολογισμός των εργασιών αποκατάστασης ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια ευρώ, υψηλότερος από αυτόν που είχε προβλεφθεί πέρυσι.

Οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις καλούνται να κάνουν τις δωρεές τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, είτε μέσω της ιστοσελίδας http://www.tousmecenes.fr ή μέσω ταχυδρομείου. Σύμφωνα με την γαλλική φορολογική νομοθεσία, το ποσό που θα καταβληθεί εκπίπτει κατά 66% από τη φορολογία για τους ιδιώτες και κατά 60% για τις επιχειρήσεις.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s