Στους Θόδωρο Αντωνίου και Γιώργο Κουρουπό τα βραβεία «Απόλλων» Η απονομή έλαβε χώρα στην αίθουσα «Μαρία Κάλλας» του Θεάτρου Ολύμπια


 

Οι Γιώργος Κουρουπός, Αθανάσιος Κ. Θεοδωρόπουλος και Θεόδωρος Αντωνίου.

Η Εταιρεία Φίλων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΦΕΛΣ) απένειμε τα 20ά βραβεία «Απόλλων», σε ειδική σύντομη τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Μαρία Κάλλας» του Θεάτρου Ολύμπια, λίγο πριν την τελευταία παράσταση της όπερας του Ροσσίνι «Η Σταχτοπούτα».

Για το έτος 2012, τα βραβεία «Απόλλων» απονεμηθήκαν στους εκλεκτούς καλλιτέχνες Θεόδωρο Αντωνίου και Γιώργο Κουρουπό. Τα βραβεία απένειμαν ο πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), Αθανάσιος Κ. Θεοδωρόπουλος, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Μύρων Μιχαηλίδης.
Η EΦEΛΣ είναι o Σύλλογος Φίλων της Όπερας, του Μπαλέτου και της Κλασικής Μουσικής που συμπαραστέκεται στην ΕΛΣ. Ιδρύθηκε το 1991 και το 1993 θέσπισε τα βραβεία «Απόλλων», θέλοντας να αναγνωρίσει την προσφορά των καλλιτεχνών που τιμούν τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο.

 

Την τελετή άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό η πρόεδρος της ΕΦΕΛΣ, κα Ελευθερία Μεντή. Το βραβείο στον Θόδωρο Αντωνίου απένειμε ο κ. Μιχαηλίδης αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Φίλες και φίλοι, απόψε έχω την τιμή να απονείμω το βραβείο “Απόλλων” στον σπουδαίο καλλιτέχνη, συνθέτη, μαέστρο και πάνω από όλα δάσκαλο, τον Θόδωρο Αντωνίου, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών από το 1989. Μάλιστα, μετά από δική του πρωτοβουλία, την καλλιτεχνική περίοδο 2003/4, εγκαινιάστηκε η Πειραματική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της οποίας υπήρξε διευθυντής έως το 2011. Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω με την ευκαιρία και την ΕΦΕΛΣ  πού στέκεται πάντα δίπλα μας».

 

Ο Θόδωρος Αντωνίου, έλαβε τον λόγο και σημείωσε: «Είμαι πολύ συγκινημένος γιατί στην ΕΛΣ ξεκίνησα στα 17 μου χρόνια σαν χορωδός, ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκα ως μαέστρος και ως υπεύθυνος της Πειραματικής Σκηνής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την ΕΦΕΛΣ για την μεγάλη τιμή». Το βραβείο στον Γιώργο Κουρουπό απένειμε ο κ. Θεοδωρόπουλος, ο οποίος σημείωσε: «Φίλες και φίλοι, με μεγάλη χαρά απονέμω το φετινό βραβείο “Απόλλων” στον διακεκριμένο συνθέτη Γιώργο Κουρουπό, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στην Λυρική, αλλά και στον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό».

Ο Γιώργος Κουρουπός έλαβε τον λόγο και τόνισε: «είμαι πολύ συγκινημένος με τη βράβευση αυτή μια και στην ΕΛΣ έχω υπηρετήσει και ως μαέστρος, αλλά και σαν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Θα ήθελα, βεβαίως, να ευχαριστήσω και την ΕΦΕΛΣ για την τιμητική αυτή διάκριση».

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s