Για να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε χρειάζεται τσαγανό 7/12/2013


 

«Δεν ανοίγουν οι πόρτες των μεγάλων αν τις χτυπάει από έξω κάποιος αδύναμος και φτωχός, πρέπει αυτός που τις χτυπάει να έχει δύναμη ή όπως λέει ο λαός μας «τσαγανό», να μην είναι αυτός που θα υποχωρεί πάντοτε, αλλά θα προχωρεί» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων «Νεώριον» της Σύρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε στους χώρους των ναυπηγείων και συνομίλησε με τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος των ναυπηγείων καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε στην ιστορία των ναυπηγείων από την ιδρυσή τους έως σήμερα και στον τρόπο λειτουργίας και στο προσωπικό που απασχολούν, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Μίλησε για την άριστη σχέση με την Τοπική Εκκλησία και την αμέριστη βοήθεια του Μητροπολίτη Σύρου. Έκανε λόγο, ωστόσο, για την συμβολή των ναυπηγείων στην οικονομία του νησιού, ενώ ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την κατανόηση που δείχνουν τα τελευταία χρόνια που το ναυπηγείο έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Νεωρίου καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη, ενώ του έθεσε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σύρου ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους φορείς για την άσχημη οικονομική κατάσταση του ναυπηγείου επισημαίνοντας πως είναι το μόνο ναυπηγείο το οποίο δεν δέχεται καμμία κρατική επιχορήγηση. «Χρειαζόμαστε μία απλή στήριξη για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε» τόνισε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την επίσκεψη αυτή.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την διαδικασία επεξεργασίας του ατσαλιού και από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Τόνισε πως η κρίση είναι παγκόσμια και χρειάζεται να υπάρχει ανοχή, αλλά και επιμονή. «Το ουσιαστικό σημείο σε αυτόν τον αγώνα είναι το «εγώ» μας, οι δικές μας δυνάμεις και μετά οι ξένες που θα μας βοηθήσουν» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε «δεν ανοίγουν οι πόρτες των μεγάλων αν τις χτυπάει από έξω κάποιος αδύναμος και φτωχός, πρέπει αυτός που τις χτυπάει να έχει δύναμη ή όπως λέει ο λαός μας «τσαγανό», να μην είναι αυτός που θα υποχωρεί πάντοτε, αλλά θα προχωρεί». Επισήμανε, ωστόσο, πως θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό το αίτημά τους και μάλιστα θα το διεκδικήσει.

Το Νεώριο Σύρου λειτουργεί από το 1861 στη Σύρο με μεγάλη ιστορία στον τομέα των κατασκευών και των επισκευών. Είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική μονάδα της Ερμούπολης και ένα από τα παλαιότερα μηχανουργεία της Ελλάδας.

Νωρίτερα τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκαν παιδιά με τους γονείς τους, του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s