Πάτρα: Σε μαθησιακό «Καιάδα» οδηγούν εξάχρονο αγοράκι με αυτισμό Το αποκλείουν από το νηπιαγωγείο Σελλών παρά τις προσπάθειες των γονιών του


Πάτρα: Σε μαθησιακό

 

Απίστευτο ρατσισμό καταγγέλλει πως βιώνει μια οικογένεια η οποία έχει ένα αγοράκι το οποίο αντιμετωπίζει μαθησιακής δυσκολίας, όπως αναφέρει το dete.gr.

Η προσπάθεια του ζευγαριού να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα, «σκοντάφτει» στην ανευθυνότητα των ντόπιων δήθεν υπευθύνων της α’ βαθμιας εκπαίδευσης και στην αδιαφορία των «αρμοδίων» παραγόντων του υπουργείου

Το αγοράκι – όπως προβλέπει ο νόμος – λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει, πρέπει να έχει παράλληλη στήριξη, γεγονός που συνεπάγεται την ύπαρξη ενός ακόμα ατόμου, το οποίο εκτός από τη νηπιαγωγό θα το παρακολουθεί και θα έχει τις απαιτούμενες γνώσεις διαχείρισής του.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα θα έπρεπε να έχει λυθεί από τις 14 Οκτωβρίου και παρά την ύπαρξη σχετικής εισήγησης μέχρι σήμερα δεν υπάρχει λύση καθώς η πολιτεία δεν προέβλεψε σχετική θέση για το νομό Αχαϊας.

Οι σχετικές αναφορές στη Διεύθυνση Α’ βάθμιας εκπαίδευσης και στη Διεύθυνση του Υπουργείου, έτυχαν κατά τα φαινόμενα από την παραπομπή τους στο καλάθι των …αχρήστων καθώς αντί να δοθεί λύση συνέβη το αδιανόητο.

Οι δήθεν αρμόδιοι να απαιτούν από την εργαζόμενη μητέρα του παιδιού – εάν θέλει αυτό να πηγαίνει στο σχολείο – να πηγαίνει και να κάθεται μαζί του.

Αποτέλεσμα της παράνοιας που διέπει το χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης στην περιοχή, αλλά και το σύνολο της επικράτειας , είναι πως από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, ένα παιδάκι έξι χρόνων , να στερείται την προσέγγιση της γνώσης, επειδή δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος εκπαιδευτικός, με τους γονείς να βιώνουν έναν αδιανόητο Γολγοθά.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s