Εικαστικές εμπνεύσεις από το Αγιο Ορος


Ο Κωνσταντίνος Κερεστετζής εκθέτει τους πίνακες του ζωγράφισε αναζητώντας την γαλήνη

 

Εικαστικές εμπνεύσεις από το Αγιο Ορος

 

«Όσες φορές ανέβηκα στο Άγιο Όρος πάντα μια βαθιά υπαρξιακή αγωνία και ανάγκη με οδηγούσε εκεί προς αναζήτηση της βοήθειας εκείνης, που θα μου έδειχνε τον δρόμο που θα έπρεπε να πάρω» λέει σήμερα ο εικαστικός Κωνσταντίνος Κερεστετζής.

 
Εκεί βρέθηκε την άνοιξη του 2012 μετά από μια πολύμηνη και ανέλπιδη προσπάθεια αναζήτησης της εσωτερικής γαλήνης. Η προηγουμένη έκθεσή του με θέμα την Κωνσταντινούπολη τον είχε εξαντλήσει και ένιωσε ότι χρειαζόμουν την βοήθεια του Όρους, γιατί «ήταν ο μόνος τρόπος που πραγματικά θα μπορούσε να με αναπαύσει
 
Στο Αγιον Ορος ο Κερστετζής έμεινε περίπου τρεις μήνες ζωγραφίζοντας ασταμάτητα. Συγχρόνως ακολουθούσε τις συμβουλές των μοναχών για την νοερά προσευχή. «Αυτή η τόσο ιδιαίτερη συνθήκη ήταν τόσο ζωογόνα και καθαρτική, που μπόρεσα τελικά να βρω τον άξονα μέσα μου και να σταθώ ξανά στα πόδια μου ως άνθρωπος και ως ζωγράφος» λέει.
 
Τα έργα που προέκυψαν από αυτήν την τρίμηνη παραμονή του στο Αγιον Ορος και που εκτίθενται από την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Τέχνης Γαβράς είναι «έργα αναζήτησης αυτής της άμεσης και απροσποίητης αίσθησης του εαυτού και της φύσης με τρόπο βιωματικό, απαλλαγμένο από φιλολογίες περί πνευματικότητας και συμβολισμούς. Είναι έργα από το Άγιο Όρος καμωμένα με ταπεινότητα και αγάπη προς δόξα θεού.»
 
Αίθουσα Τέχνης Γαβράς
Ηροδότου 17- Κολωνάκι, τηλ: 210 7215194
 
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s