Συνεργασία Αρχιεπισκοπής με Υπουργείο Ανάπτυξης και ΟΚΑΑ για τα συσσίτια της Εκκλησίας 7/2/2014


 

Συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τους εμπόρους και τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών της Αθήνας για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας, ανακοίνωσαν σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς.
Συγκεκριμένα, οι έμποροι της αγοράς της Αθήνας θα προσφέρουν σε μηνιαία βάση πέντε τόνους τροφίμων για τα συσσίτια που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή. Στη συνάντηση ανακοινώθηκε επίσης η πρόθεση του ΟΚΑΑ και των εμπόρων της Κεντρικής Αγοράς να αποσταλούν τρόφιμα και για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

«Γνωρίζουμε ότι η Αρχιεπισκοπή συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων τα τελευταία χρόνια διοργανώνοντας, μεταξύ άλλων, συσσίτια για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη» δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε πως Είναι μια κοινωνική μας υποχρέωση, πολύ περισσότερο που η Αρχιεπισκοπή τα τελευταία χρόνια έχει πραγματικά κάνει ένα τεράστιο κοινωνικό έργο σ’ αυτό τον τομέα. Και δεν είναι μόνο τα συσσίτια και η κάλυψη βασικών αναγκών, είναι και η νοοτροπία της αλληλεγγύης που προάγεται μέσα από την πρακτική της Εκκλησίας, της Αρχιεπισκοπής και ιδιαίτερα του Αρχιεπισκόπου».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον υπουργό και τους συναρμόδιους φορείς για την προσφορά αυτή και δήλωσε πως «γίνεται συστηματικά αυτό το έργο και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο».

«Η Εκκλησία της Ελλάδος παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποστηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια» δήλωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών κ. Στεφάνος Κυρλής δήλωσε: «Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους των συναδέλφων μου της Κεντρικής Αγοράς, την Αρχιεπισκοπή και τον Μακαριώτατο που μας δίνει την ευκαιρία να συμμετέχουμε κι εμείς σε μια δραστηριότητα στην προσπάθεια να ανακουφίσουμε όσο μπορούμε συνανθρώπους μας που αυτή τη στιγμή μας έχουν ανάγκη».

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s