Σκοπός της Εκκλησίας να στηρίζει τους ανθρώπους τις δύσκολες ώρες 9/2/2014


 

«Σκοπός της Εκκλησίας είναι να στηρίζει τις ψυχές των ανθρώπων» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον ιεροδιάκονο Νεκτάριο Στογιάννη, τον οποίο κάλεσε «το κάθε του βήμα να ξεκινά και να τελειώνει στο θυσιαστήριο του Κυρίου. Είτε οι άνθρωποι σε συγχαίρουν, είτε σε χειροκροτούν, είτε σε λιθοβολούν, είτε σε συκοφαντούν, αυτός θα είναι ο στόχος σου, αρχή και τέλος το θυσιαστήριο του Κυρίου μας Ιησού.» Πρόσθεσε, επίσης, πως σκοπός της Εκκλησίας ήταν, είναι και θα είναι να στηρίζει τις ψυχές των ανθρώπων, να προσφέρει γαλήνη στις δύσκολες ώρες, αλλά και να τους στηρίζει στις ανάγκες που προκύπτουν.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος χειροτόνησε σε ιεροδιάκονο τον Νικόλαο Kabuye. «Καλλιέργησε τον εαυτό σου όσο μπορείς περισσότερο και άφησε τον στα χέρια του Θεού, γιατί σε αυτόν τον χώρο υπάρχει αγάπη» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και τον κάλεσε να μην ξεχάσει τα προβλήματα της πατρίδας του και να έχει στο νου του ότι χρειάζονται την αγάπη του και τη στήριξη του.

Στη συνέχεια ο Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου ανέγνωσε ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που αναφέρεται στο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s