Τέχνες, μουσική και ιστορία στις στοές της Αθήνας Μια ιδιαίτερη αφορμή για να γνωρίσουμε την πόλη μας


Τέχνες, μουσική και ιστορία στις στοές της Αθήνας

Αυτό το Σάββατο 29 Μαρτίου από τις 11:00 έως τις 22:00 η φοιτητική ομάδα intra των atenistas μας προσκαλεί να μπούμε στις στοές του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας για να ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία.

Κοινό σημείο αναφοράς των καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων, παιδικών εργαστηρίων, θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων είναι οι νέοι να γνωρίσουν τα περάσματα του κέντρου και οι μεγαλύτεροι να θυμηθούν τη ζωή και τη σημασία που είχαν οι χώροι αυτοί για την εμπορική κίνηση της Αθήνας. Σκοπός της δράσης  οι Αθηναίοι να αγκαλιάσουν όχι μόνο αυτές αλλά όλες τις στοές της πόλης και να τις εντάξουν και πάλι στις καθημερινές διαδρομές τους.

Το πρόγραμμα του ΣΤΟΑ festival

Στοά Παππου, Σοφοκλέους 7
11:00-13:00
Παιδικό εργαστήρι
Tο πρωί η Σοφία Γιαννόγκωνα και ο Θωμάς Κρύπας με την ομάδα τους από τον όμιλο Feel the Change Group, θα απασχολήσουν παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας με παιχνίδια, εργαστήριο ζωγραφικής, κατασκευές και άλλες δημιουργικές ιδέες που θα δώσουν χρώμα και φρεσκάδα στο αίθριο της στοάς.

Στοα Ανατολης, Αριστείδου 10-12
14:00-15:00
Θεατρικός αυτοσχεδιασμός
Ο Μενέλαος Πρόκος και η Βασιλική Κίσσα, οι εκπαιδευτές της ImproVIBE, της πρώτης σχολής αυτοσχεδιασμού και αυτοσχεδιαστικής θεατρικής κωμωδίας (improv comedy) στην Ελλάδα θα οργανώσουν στο αίθριο της στοάς διαδραστικά παιχνίδια αυτοσχεδιασμού για όλους, για να κάνουν το κοινό να ζήσει τη στιγμή διασκεδάζοντας με προφανείς αλλά και απροσδόκητες καταστάσεις!

Στοα Φιξ, Αιόλου 102
15:30-17:30
Ρεμπέτικο γλέντι
Το μουσικό σχήμα των  Mind Brothers θα ανεβάσει κι άλλο τη διάθεση στήνοντας στο Υποβρύχιο Γευσιπωλείον ένα γνήσιο ρεμπέτικο γλέντι. Αυθεντικοί ήχοι από τα κουτούκια των στοών με τη συνοδεία κερασμάτων για το καλωσόρισμα υπόσχονται ένα αξέχαστο μεσημέρι Σαββάτου!

Στοα Ανατολης, Αριστείδου 10-12
18:30-19:30
Θεατρική περφόρμανς
Ο περφόρμερ Δημήτρης Αλιμπέρτης θα παρουσιάσει στο αίθριο της στοάς την περφόρμανς Awakening σε εγκατάσταση της σκηνογράφου Λήδας Δοκουμετζίδη, η οποία θα φωτίσει κυριολεκτικά και μεταφορικά τη στοά. Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τη βιωματική αντιμετώπιση του χώρου θα αποδειχθεί  ότι με ένα «ξύπνημα» όλα μπορούν να αλλάξουν αν ο φόβος πάψει να υφίσταται.

Στοα Σοφοκλεους, Σοφοκλέους 5
20:30-21:30
Συναυλία
Ο ανερχόμενος και ταλαντούχος George Gaudy θα μας χαρίσει ένα ιδιαίτερο live unplugged τραγουδώντας ξεχωριστά κομμάτια στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον της στοάς.

PARTY!
21.30-….
Το ΣΤΟΑ festival θα κλείσει με ένα after party
σε μουσικές επιλογές του ιδιοκτήτη του δισκοπωλείου
Kasseta στη Στοά Σοφοκλέους (Σοφοκλέους 5).

Ολη την ημέρα στο υπόγειο της Στοάς Ανατολής (Αριστείδου 10-12) θα βρίσκεται η εγκατάσταση Παρουσία-Απουσία της εικαστικού MariView, η οποία μέσα από ήχο και εικόνα θα επαναφέρει τη ζωή που είχαν οι στοές στο παρελθόν. Μαζί με φωτογραφίες που αναδεικνύουν όψεις της τωρινής κατάστασης αποσύνθεσης και εγκατάλειψης των στοών, στόχος της είναι να κινητοποιηθούν οι πολίτες να αποβάλλουν το φόβο τους για αυτές και να τις γνωρίσουν υπό ένα νέο φως.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s