Ο Αρχιεπίσκοπος στο πλευρό των νέων


Εικόνα

Το Κέντρο φροντίδας παιδιών της ΜΚΟ «Αποστολή» στο Μοσχάτο επισκέφθηκε το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από το Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου και συνομίλησε με τα παιδιά. Στη συνέχεια γευμάτισε μαζί τους και τους μοίρασε δώρα με αφορμή την εορτή του Πάσχα. Ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώθηκε από την υπεύθυνη του κέντρου και το εξειδικευμένο προσωπικό για τα προγράμματα που υλοποιούνται και τόνισε πως «σκοπός μας είναι να στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών και των νέων, για να μπορούν να αποκτήσουν γερά θεμέλια και να αντέξουν τις όποιες δυσκολίες».

Απευθυνόμενος στα παιδιά τα κάλεσε να μελετούν τακτικά και σωστά, για να κατακτήσουν τη γνώση και να ανοίξουν τους ορίζοντές τους, βάζοντας γερά θεμέλια στη ζωή τους.

Η «Αποστολή» με το κέντρο φροντίδας παιδιών στο Μοσχάτο στηρίζει καθημερινά 62 παιδιά. Έχει αναλάβει την καθημερινή σίτιση τους, τις ανάγκες τους για ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και την εκπαίδευσή τους σε μια διαδικασία μάθησης και εκπαίδευσης, με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, σε νέες ὴ εναλλακτικές ενασχολήσεις, όπως μουσική, ζωγραφική, θέατρο και πληροφορική.
Το Κέντρο λειτουργεί σε συνεργασία με τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου σε θέματα παιδικής αγωγής και φροντίδας, όπως και με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με Πανεπιστήμια της ημεδαπής και του Εξωτερικού, Ερευνητικά Κέντρα, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και διαφόρους αξιόλογους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς και Φορείς με στόχο την κάλυψη των αναγκών των παιδιών, την εφαρμογή σύγχρονων παιδαγωγικών προσανατολισμών, την διάθεση τεχνογνωσίας και σύμπραξη από κοινού ενεργειών για την προαγωγή της ανάπτυξης και αγωγής των παιδιών.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s