Για τη δύναμη που δίνει ο Χριστός μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος 11.5.2014


«Αν ο Χριστός μπει στη ζωή μας και μας μάθει να ζούμε με το δικό Του τρόπο, τότε όλα τα προβλήματα θα λυθούν» τόνισε από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Αναφερόμενος στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «οποιαδήποτε δοκιμασία και δυσκολία, όταν τεθεί κάτω από την προστασία του Ιησού παίρνει άλλη μορφή. Η γνωριμία με τον Ιησού Χριστό, η επικοινωνία μαζί Του μας κάνει σοφότερους και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τη ζωή. Μαθαίνουμε να ζούμε εκκλησιαστικά και αυτό σημαίνει ότι δεν είμαστε μόνοι, ο εαυτός μας δεν είναι το κέντρο της γης. Νιώθουμε μια οικογένεια και στις χαρές, αλλά και στις λύπες συμμετέχουμε όλοι. Είμαστε σε μία δύσκολη περίοδο, ζούμε σε μία εποχή που χρειάζεται να είμαστε πιο αυστηροί στην κριτική μας, για τον εαυτό μας και τους άλλους. Καταβάλλονται πολλές προσπάθειες, για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και αν η πορεία μας δεν συναντηθεί με τον Ιησού Χριστό και αν δεν τον παρακαλέσουμε να έρθει να φωτίσει τη ζωή μας δεν θα λυθούν τα προβλήματα».

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας υπογράμμισε πως δεν οφείλεται στη διοίκηση, αλλά σε όλους τους ανθρώπους που προσφέρουν από το υστέρημά τους, «αφού έτσι μας έχει μάθει ο Χριστός. Οι Έλληνες, άλλωστε, και ιδιαίτερα οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, έχουμε πολύ δύναμη και αγάπη μέσα μας».

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s