Διεθνής Ημέρα Μουσείων με ξενάγηση στο σπίτι του Γκίκα Μουσικές ξεναγήσεις στο σπίτι του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα


Διεθνής Ημέρα Μουσείων με ξενάγηση στο σπίτι του Γκίκα

Mε αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που φέτος έχει θέμα: «Οι Συλλογές μας ενώνουν», το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα‘μουσικές ξεναγήσεις’.

Πέντε μουσικοί διαφόρων μουσικών πεδίων, θα δημιουργήσουν την δική τους σύνδεση με το Μουσείο και τα έργα, πραγματοποιώντας ‘μουσικές ξεναγήσεις’ και παρουσιάζοντας στο κοινό έργα ή καλλιτέχνες που εκτίθενται στους χώρους της Πινακοθήκης.

Εκτελώντας μουσικά έργα ή μουσικούς αυτοσχεδιασμούς, δημιουργούν έναν διάλογο με την συλλογή του Μουσείου, παρουσιάζοντας έτσι μία μουσική απόδοση των σκέψεων και των συναισθημάτων που τους δημιουργούνται για το κάθε έργο, με οδηγό την μουσική αντί για τον λόγο. Η ξενάγηση από τον κάθε μουσικό θα έχει διάρκεια 50 λεπτών, ενώ μετά το πέρας της θα μεσολαβεί ένα 30λεπτο διάστημα, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να περιπλανηθούν στους χώρους της Πινακοθήκης, ανακαλύπτοντας τα μοναδικά της εκθέματα.

Γι’ αυτά τα 30λεπτα διαστήματα έχουν σχεδιαστεί από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη ειδικές διαδρομές για παιδιά άνω των 5 ετών κατά την διάρκεια των οποίων θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν δικές τους ‘μουσικές διαδρομές’, βασισμένες σε αρχές της μουσικο-κινητικής αγωγής.

Αντλώντας αφορμές από τη συλλογή έργων της Πινακοθήκης του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα θα περιπλανηθούν ανάμεσα σε εικαστικά έργα και γνωστές μελωδίες, περνώντας από τους ζωγράφους στους μουσουργούς, από το θέατρο σκιών στο χορό, συναντώντας ήρωες και μυθικά τέρατα. Οι μουσικές παρενθέσεις για τα παιδιά θα ολοκληρώνονται δημιουργικά με μια μικρή έκπληξη στο πνεύμα της εκδήλωσης.

Κορύφωση του εορτασμού θα είναι μια μουσική συναυλία, το περιεχόμενο της οποίας θα συνδέει τον Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα με τους μουσικούς που συμμετέχουν στην γιορτή, καθώς και μία εικαστικό καλλιτέχνη-video artist.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα κτήρια του Μουσείου Μπενάκη.

Κυριακή 18 Μαΐου, στις 10:00

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s