Ξεκινάει η 19η Art Athina Η ελληνική συνάντηση τέχνης επιστρέφει


Ξεκινάει η 19η Art Athina

Η 19η Art-Athina – Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης θα δώσει δυναμικά το παρών από τις 15 ως τις 18 Μαΐου στο Κλειστό Π. Φαλήρου (Γήπεδο Tae Kwon Do). Το σημαντικότερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στη χώρα θεσμοθέτησε και καθιέρωσε το 1993 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), ενώ  τη διοργάνωση έχει αναλάβει η εταιρεία Euro Μare.

Υπό το πρίσμα της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, η 19η διοργάνωση  επενδύει σε μια στρατηγική εδραίωση στο γεωγραφικό χώρο της Ανατολικής Μεσόγειου· την περιοχή παλίμψηστο πολιτισμών που  διαμορφώνει τα δικά της χαρακτηριστηκά στη σύγχρονη τέχνη, τόσο σε επίπεδο καλλιτεχνικής έκφρασης όσο και της αγοράς της τέχνης.

Το ουσιαστικό στίγμα της Art Athina δίνουν όπως πάντα ελληνικές καθώς και ξένες αίθουσες τέχνης, οι οποίες προβάλουν στο φιλότεχνο κοινό μία σύνοψη των καλλιτεχνικών τάσεων, σε συνδυασμό με την τρέχουσα δυναμική στην αγορά της τέχνης.

Η διοργάνωση, τόπος συνάντησης και ζύμωσης όλου του εικαστικού χώρου, πραγματοποιείται στον ιδανικό χώρο του Γηπέδου Tae Kwon Do (Κλειστό Π. Φαλήρου), το οποίο στην περσινή διοργάνωση προσέλκυσε 30.000 επισκέπτες.

Μετά από τα επιτυχημένα περσινά προγράμματα « Platform Project» και «Paradise Lost» η αναγνωρισμένη επιμελήτρια-εικαστικός Άρτεμις Ποταμιάνου επανέρχεται με μία σειρά νέων δράσεων: το Art Athina Contemporaries και το Platforms Project @ Art Athina2014.  Στόχος τους είναι η πρόκληση ενός ανοιχτού διαλόγου ανάμεσα στους καλλιτέχνες και τους θεατές με σημείο σύγκλισης το συγκεκριμένο έργο . Το Art Athina Contemporaries επιχειρεί μια αποτύπωση της σύγχρονης εικαστικής σκηνής, όπως αυτή διαμορφώνεται σε ενεστώτα χρόνο. Ο στόχος του προγράμματος Platforms Project @ Art Athina 2014 είναι η χαρτογράφηση της εικαστικής δράσης, όπως αυτή παράγεται μέσα στα πλαίσια ομαδικών πρωτοβουλιών καλλιτεχνών που αποφασίζουν να αναζητήσουν από κοινού λύσεις στα εικαστικά ερωτήματα δημιουργώντας τις λεγόμενες πλατφόρμες.

Επιπλέον, πολιτιστικοί φορείς όπως μουσεία, ιδρύματα, καλλιτεχνικές εκδόσεις και media, θα συνεισφέρουν στη διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης εικόνας του εικαστικού τοπίου της εποχής.

Για τη 19η Art-Athina έχει σχεδιαστεί ένα ξεχωριστό VIP πρόγραμμα , του οποίου η προετοιμασία έχει ήδη ξεκινήσει με συμμετοχές σημαντικών συλλεκτών και φιλότεχνων. Η φετινή διοργάνωση εκπληρώνει έναν από τους κύριους στόχους της, την προσέλκυση εξεχουσών προσωπικοτήτων από το χώρο της τέχνης παγκοσμίως,

Παράλληλες εκδηλώσεις, όπως στρογγυλά τραπέζια, παρουσιάσεις, εκθέσεις, θα συνοδεύουν και φέτος την έκθεση.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα, πατήστε εδώ

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s