Φωτογραφικές απόψεις του Άθωνα στο Βελιγράδι


05022015_vel_1

Συμμετέχοντας στις δράσεις που οργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο Βελιγράδι, η Αγιορειτική Εστία παρουσιάζει στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Βελιγραδίου Έκθεση φωτογραφίας για το Άγιον Όρος με έργα του Ακαδημαϊκού Παναγιώτη Βοκοτόπουλου.

Η Έκθεση διοργανώνεται από το Ίδρυμα Φίλων του Αγίου Όρους Βελιγραδίου σε συνεργασία με την Σερβική Ακαδημία, τον Δήμο Βελιγραδίου και το Ίδρυμα Φίλων της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου.

Στην Έκθεση παρουσιάζονται 50 φωτογραφίες της περιόδου 1956-2001 εξαιρετικής αισθητικής, αλλά και ενδιαφέροντος ιστορικού και αρχιτεκτονικού, καθώς αναδεικνύουν ένα Άγιον Όρος που δεν υπάρχει πλέον.

Η συνεργασία με το Ίδρυμα Φίλων του Αγίου Όρους, την Ακαδημία και το Δήμο Βελιγραδίου θα συνεχιστεί και στο μέλλον, με ανταλλαγές καλλιτεχνικές και επιστημονικές με νέα συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονίκη 2015» τον προσεχή Μάιο.

Ήδη από τους φορείς αυτούς λαμπροί επιστήμονες με μεγάλο προσωπικό, ερευνητικό έργο γύρω από το Άγιον Όρος, όπως η Ακαδημαϊκός κα. Mirjana Živojinović και ο καθηγητής κ. Srđan Pirivatrić μετέχουν στα διεθνή Συνέδρια της Αγιορειτικής Εστίας, προσφέροντας πολύτιμες μαρτυρίες για πτυχές της ιστορίας της Μοναστικής Πολιτείας.

Στο μήνυμα του με την ευκαιρία των εγκαινίων, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας κ. Γιάννης Μπουτάρης, τονίζει μεταξύ άλλων:

«… Η Θεσσαλονίκη ξεκίνησε μια προσπάθεια, η οποία θα συνεχιστεί και το 2015 για την στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων και την ανάπτυξη των δεσμών φιλίας που συνδέουν ιστορικά τους Σέρβους και του Έλληνες.

Αλλά και η Αγιορειτική Εστία διατηρεί και αναπτύσσει δεσμούς, πολιτιστικούς και πνευματικούς με τους φορείς του Βελιγραδίου, τους επιστήμονες και τους καλλιτέχνες και η σημερινή εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα αυτό.
Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί επιλέξατε τα έργα του αγαπητού συνεργάτη και φίλου της Αγιορειτικής Εστίας Ακαδημαϊκού κ. Παναγιώτη Βοκοτόπουλου, που αναδεικνύουν μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο της ζωής του Αγίου Όρους».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s